بسیاری از مجلات سایت اینترنتی ندارندو این باعث میشود عدهای برای اینگونه مجلات سایت اینترنتی بسازند و اقدام به دریافت مقاله کنند. در تعریف مجلات جعلی بهتر است بگوییم سایتهای جعلی. سایتهایی که هویت یک مجلۀ علمی را جعل میکنند.
شناخت مجلات بی اعتبار و راه های شناخت مجلات بی اعتبار
شناخت مجلات بی اعتبار و راه های شناخت مجلات بی اعتبار
وقتی مقاله ای رو با سختی و تلاش های فراوان نگارش می کنید، به همان اندازه هم باید تلاش کنید تا مجله ای معتبر و مورد تایید رو برای ارسال مقالتون انتخاب کنید. این که پژوهشگر راه ارتباطی دقیق برای انتشار اثرش را پیدا کند، خودش یکی از مراحل تولید مقاله است. مطمئناً راهکارهای قابل اتکایی برای شناسایی مجلات تقلبی وجود دارد که در ادامه پارهای از آنها برشمرده شدهاند:
شاید یکی از بهترین راهکارهای تشخیص مجلات قلابی مراجعه به فهرست مجلات منتشرشده توسط وزرات علوم و وزارت بهداشت باشد. این دو وزارتخانه در بازههای زمانی مشخص فهرست مجلات معتبر را به همراه آدرس سایت آنها منتشر میکنند.
توجه به نشانی و دامِین مجلات و زمان ایجاد آنها همچنین توجه به آدرس مجلات که مجلات جعلی گاها با کم و زیاد کردن یک حرف وبسایتی مشابه ایجاد میکنند؛ اعتبار سایت مجله و دامین را در www.whois.com میتوان بررسی کرد، به مالک سایت مجله توجه کنید (مثلاً مالک یک مجله آمریکایی فردی ایرانی یا هندی باشد جای شک وجود دارد)؛ سایت www.whatsmypr.net اعتبار سایتها را نشان میدهد، هرچه عددی که نشان میدهد بزرگتر باشد اعتبار سایت بیشتر است.
در انتخاب سایت به موارد زیر توجه نمایید:
- اطلاعات مندرج در سایت مجلات نظیر «تماس با ما»، «آرشیو مجلات»، «درباره نشریه» و … توجه کنیم.
- عدم انطباق تاریخ آرشیو با تاریخ راهاندازی مجله میتواند نشانی از مجلات قلابی باشد.
- بررسی مجلات به خصوص با جستجوی نام مجلات در گوگل؛ گاهی اطلاعات خوبی میتوان از این طریق راجع به مجله کسب کرد.
- مجلات معتبر هیچگاه به راحتی و بدون ارسال کامنت و ویرایش، مقالهای را چاپ نمیکنند پس اگر بدون قید و شرط ایمیل تبریک پذیرش مقاله و درخواست ارسال هزینه از شما شد، جای شک و تأمل وجود دارد.
- از زمان ارسال مقاله تا دریافت پذیرش توسط مجلات جعلی معمولاً به طور غیرعادی کم است.
- ارسال ایمیل از طرف یک مجله معتبر و درخواست چاپ مقالهتان در آن مجله، برای یک مجله معتبر تردیدبرانگیز است.
- نبود تنوع در ملیت نویسندگان و یکنواختی ملیت اکثر نویسندگان میتواند نشان مجلات کماعتبار باشد.
- وجود تنوع موضوعی در مقالات مورد پذیرش توسط سایت یکی از شاخصههای آشکار شماری از مجلات تقلبی است.
- نبود نظم و انسجام در چاپ مقالات و خالی بودن جای تعدادی از مقالات در هر شماره هم میتواند دلیلی برای تقلبی بودن مجلات باشد.
نکته پایانی: مسلما برای نگارش مقاله زمان و هزینه ی زیادی لازم است و برای اینکه این زحمات به نتیجه برسد باید در انتخاب مجله دقت لازم رو نمود و اگه خود شخص قادر به ارسال مقاله در مجله ای مورد تایید نیست بهتر است این کار را به یک موسسه و شخصی که در این زمینه فعالیت دارد سپرد.
آسان مقاله بزرگترین سامانه اکسپت مقاله در ایران
ایزی تز بزرگترین مرکز مشاوره انجام رساله دکتری در ایران
پایان نامه من بزرگترین سامانه تخصصی مشاوره پایان نامه
تلفن مشاوره پایان نامه : 09199631325
تلفن مشاوره مقاله : 09353132500