انجام مقاله ISC مهندسی فناوری اطلاعات | انجام نگارش پذیرش و چاپ مقاله ISC رشته مهندسی فناوری اطلاعات

ژانویه 07, 2024 (0) نظر , , , , , , ,

انجام مقاله ISC مهندسی فناوری اطلاعات | انجام نگارش پذیرش و چاپ مقاله ISC رشته مهندسی فناوری اطلاعات تلفن های مشاوره و تماس : 09199631325

انجام مقاله ISC مهندسی فناوری اطلاعات | انجام نگارش پذیرش و چاپ مقاله ISC رشته مهندسی فناوری اطلاعات

انجام مقاله ISC مهندسی فناوری اطلاعات | انجام نگارش پذیرش و چاپ مقاله ISC رشته مهندسی فناوری اطلاعات

در عصر حاضر فناوری اطلاعات یکی از عمده‌ترین محورهای تحول و توسعه در دنیا محسوب می‌شود. امروزه دستاوردهای ناشی از فناوری اطلاعات چنان با زندگی مردم تلفیق شده است که توقف در مسیر آن باعث ایجاد اختلال در جامعه و حتی رفاه و آسایش مردم می‌شود. از این‌رو بسیاری از کشورها برای گسترش استفاده از فناوری اطلاعات دست به اقدامات خرد و کلانی زده‌اند که آموزش آکادمیک فناوری اطلاعات یکی از این موارد است.

مطالعه، طراحی، ساخت، راه‌اندازی، نگهداری سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، جمع‌آوری، سازمان‌دهی، طبقه‌بندی و انتقال اطلاعات، مهم‌ترین اهدافی است که مهندسی فناوری اطلاعات آن را دنبال می‌کند. مهم‌ترین توانمندی دانش‌آموختگان این رشته، استفاده صحیح و بهره‌برداری به موقع از اطلاعات است. هسته اصلی این رشته را مهندسی کامپیوتر به ویژه گرایش نرم‌افزار تشکیل می‌دهد.

در کشور ما نیز در راستای ایجاد تغییرات بنیادین و منطقی و دستیابی به نیروهای متخصص و کارآمد رشته فناوری اطلاعات به صورت متمرکز و غیر متمرکز در مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه‌ها ارائه می‌شود. در واقع می‌توان گفت ورود رشته IT به مجموع رشته‌های ارائه شده در دانشگاه‌های کشور به ابتدای سال ۱۳۸۰ و هم‌زمان با اوج گرفتن مباحث مربوط به فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی در ایران بازمی‌گردد. اما در سال ۱۳۸۱ رشته مهندسی فناوری اطلاعات به طور رسمی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مورد پذیرش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت و به طور هم زمان در سه دانشگاه علم و صنعت، امیرکبیر و شیراز تدریس شد. از آن پس تاکنون رشته IT در مقاطع تحصیلی مختلف و توسط دانشگاه دولتی و غیر دولتی به دانشجویان آموزش داده می‌شود و علی‌رغم نوپایی طرفداران قابل توجهی دارد.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
نحوه نوشتن مقاله علمی و مهم‌ترین نکات در مورد نحوه نوشتن مقاله

ماهیت رشته فناوری اطلاعات

رشته IT در ایران ماهیتی میان‌رشته‌ای دارد. یعنی رشته‌ای خالص نیست و از تلفیق رشته‌هایی نظیر مدیریت، مهندسی صنایع، مهندسی الکترونیک و مهندسی کامپیوتر به ویژه نرم‌افزار به وجود آمده است. بر این اساس، رشته فناوری اطلاعات در دوره کاردانی بیشتر به  مسائل مربوط به وب می‌پردازد. در دوره کارشناسی نیز متقاضیان را با عملیات شبکه اجرای آن در سازمان‌ها آشنا می‌کند و در پایان این دوره، اندک اندک وارد مباحث مدیریت پروژه می‌شود. البته قابل ذکر است کارشناسی ارشد IT گرایش‌های عمده‌ای نظیر تجارت الکترونیکی، سیستم‌های چندرسانه‌ای، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، امنیت اطلاعات، شبکه‌های کامپیوتری و مهندسی فناوری اطلاعات دارد که برخی از این آن‌ها در دانشگاه‌های ایران ارائه می‌شود. در دوره کارشناسی ارشد نیز ضمن تکمیل مدیریت پروژه به ارائه راه حل‌های مناسب برای مسائل پیچیده سازمانی می‌پردازد. انجام امور تحقیقاتی و دستیابی به نظریه‌های جدید از محورهای اصلی در مقطع دکتراست هر چند این مقطع در ایران ارائه نمی‌شود.

دروس رشته فناوری اطلاعات

مرور سرفصل دروس رشته فناوری اطلاعات نشان می‌دهد اجرای برخی اصول قانون اساسی در راستای سازمان‌دهی اطلاعات، چگونگی بهره‌برداری کیفی از داده‌ها و یکپارچه‌سازی و انتقال سریع آن‌ها از جمله محورهایی است در تعیین دروس این رشته مدنظر قرار می‌گیرد. رشته IT نیز مانند بسیاری رشته‌های دیگر شامل دروس پایه، اصلی، تخصصی و عمومی است.

  • دروس پایه: این دروس در مقطع کارشناسی معمولا شامل ریاضی، معادلات دیفرانسیل، آمار و احتمالات مهندسی، فیزیک و کارگاه عمومی است.
  • دروس اصلی: شامل ساختمان‌های گسسته، مبانی کامپیوتر و برنامه‌سازی، زبان ماشین و برنامه‌نویسی سیستم، ساختمان داده‌ها، مدارهای منطقی، معماری کامپیوتر، برنامه‌سازی پیشرفته، سیستم‌های عامل، پایگاه داده‌ها و طراحی الگوریتم‌هاست. همچنین مهندسی نرم‌افزار، شبکه‌های کامپیوتری، مبانی الکترونیک دیجیتال، هوش مصنوعی، اصول و مبانی مدیریت، مبانی اقتصاد مهندسی، آزمایشگاه شبکه، آزمایشگاه پایگاه داده‌ها، شیوه ارائه مطالب علمی و فنی، زبان تخصصی و آزمایشگاه سیستم عامل از دیگر دروس اصلی این رشته به شمار می‌رود.
  • دروس تخصصی: این دروس نیز به مبانی فناوری اطلاعات، مهندسی فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیکی، مدیریت و کنترل پروژه‌های IT، برنامه‌ریزی استراتژیک IT، آموزش الکترونیکی، محیط‌های چندرسانه‌ای، پروژه IT و کارآموزی تقسیم می‌شود.
مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
نوشتن مقاله کنفرانسی مهندسی نساجی + نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی نساجی

تفاوت رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار با فناوری اطلاعات

به طور کلی ارتباط میان فناوری اطلاعات و نرم‌افزار مانند رابطه پزشک متخصص و دکتر داروساز است، یعنی پزشک صرفا به تجویز دارو و داروساز به ساخت دارو بسنده می‌کند. مهندسی نرم‌افزار به صورت ریشه‌ای و بنیادین ضمن استفاده از پایه ریاضی و با عمق قابل توجه موضوعات را مورد توجه قرار می‌دهد، در حالی که مهندسی فناوری اطلاعات بیشتر جنبه‌های فناورانه و کاربردی نرم‌افزار را بررسی می‌کند. از سویی دیگر، مهندس نرم‌افزار به ارائه راه حل برای حل مسائل پیچیده سازمانی می‌پردازد، در حالی که مهندس IT پیاده‌سازی راه حل‌ها با استفاده از تکنیک را بر عهده می‌گیرد.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
ویژگی‌های نویسنده مقاله

انجام مقاله ISC مهندسی فناوری اطلاعات | انجام نگارش پذیرش و چاپ مقاله ISC رشته مهندسی فناوری اطلاعات

ایزی تز برندی متفاوت با خدماتی متمایز در زمینه پایان نامه و مشاوره پایان نامه دکتری و …

با همکاری آسان مقاله برند اول مشاوره مقاله در ایران

تلفن های مشاوره و تماس : 09199631325 و 09353132500 می باشد.

نظر (0)

پیام بگذارید

error: تلفن های تماس : 09353132500 و 09199631325 می باشد.