انواع مجله برای چاپ مقاله
انواع مجله برای چاپ مقاله :
تقسیم بندی های مختلفی برای مجله های علمی که اقدام به چاپ مقاله می کنند داریم. در گذشته با دسته بندی موضوعی این مجلات آشنا شدیم که به دو نوع علمی پژوهشی و علمی ترویجی تقسیم می شدند. در این مقاله می خواهیم کمی کاربردی تر به تقسیم بندی ها نگاه کنیم و برای شما انواع مجلات را که به شیوه ای که طبقه بندی شده اند و حتما به گوشتان هم خورده، معرفی کنیم.
در این مقاله با انواع مجله از نظر ایمپکت فکتور و پایگاه نمایه کننده آن آشنا می شویم و این موضوع را بررسی می کنیم که انواع مجله برای چاپ مقاله کدامند ؟!
انواع مجله برای چاپ مقاله
مجلات را علاوه بر موضوع که تقسیم بندی آن را در مقاله پیشین توضیح دادیم، به شیوه های دیگری نیز طبقه بندی می کنند.
اولین شیوه دسته بندی مجلات معیار ایمپکت فکتور می باشد. ایمپکت فکتور که به آن ضریب تاثیر مجلات نیز می گویند (Impact Factor)، شاخصی است که توسط ISI تعریف شده است و مجلات را بر اساس آن ارزش گذاری و معیاربندی می کنند. این ضریب میزان تاثیر گذاری یک مجله و مقاله را به دیگر مقالات نشان می دهد. بر اساس این ضریب مجلات به ژورنال های دارای ایمپکت فکتور و ژورنال های فاقد ایمپکت فکتور دسته بندی می شوند و سالانه نام این مجلات به صورت جداگانه در لیست هایی از جانب موسسه آی اس آی منتشر و معرفی می شوند. طبیعتا مجلاتی که دارای این ضریب هستند دارای اعتبار و ارزش بیشتری در محافل علمی هستند. به دلیل اهمیت این شاخص، در آینده بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد.
ژورنال های دارای ایمپکت فکتور
این گروه از مجلات تحت عنوان مجلات JCR شناخته می شوند که می توان گفت بالاترین اعتبار را در میان مجلات به خود اختصاص می دهند. بسته به اینکه ایمپکت فکتور آنها چند باشد، اعتبار آنها تعیین می شود. این مجلات از لحاظ داوری بسیار سخت گیر هستند و هر مقاله ای را پذیرش نمی کنند. زیرا اعتبار این مجلات به مقالاتی هست که منتشر می کنند؛ بنابراین برای حفظ اعتبار خود، بسیار وسواسانه و سخت گیرانه با مقالات برخورد می کنند. از طرفی هزینه چاپ در این مقالات نیز رایگان است و تنها هزینه گالی پروف مقاله از شما دریافت می شود که ان هم بسیار ناچیز است.
ژورنال های فاقد ایمپکت فکتور
این گروه از مجلات تحت عنوان مجلات ISI LISTED شناخته می شوند که می توان گفت بعد از مجلات JCR بالاترین اعتبار را در میان مجلات دارند. این مجلات فاقد ایمپکت فکتور هستند. از لحاظ داوری نسبت به مقالات JCR راحت تر است اما باز سخت گیری های خود را نیز دارد. بازه داوری در این مجلات بین 3 تا 4 هفته طول خواهد کشید. هزینه چاپ مقاله بستگی به مجله انتخابی دارد و می تواند بین 800 هزار تا 1500 هزار تومان متغییر باشد.
اما تقسیم بندی دیگر مجلات، بر اساس پایگاهی که مجلات در آن ها ایندکس یا نمایه شده اند، صورتی می گیرد. امروزه چهار موسسه هستند که به نمایه کردن مجلات علمی مشغول هستند و مجلات آن ها از اعتبار و ارزش بالایی برخوردار هستند. این چهار پایگاه ISI، ISC، اسکوپوس و پابمد نام دارند و مجلات آن ها با نام این پایگاه ها شناخته می شوند و مقالات چاپ شده در این مجلات نیز همان نام را به خود می گیرند. مجلات ISI، مجلات ISC، مجلاس اسکوپوس و مجلات پابمدچهار نوع ژورنال شاخصی هستند که دارای مجلاتی معتبر از نظر آکادمیکی هستند و مقالات چاپ شده در آن ها از ارزش و اعتبار بالای علمی برخوردار هستند.
نظر (0)