روش محاسبه ایمپکت فکتور | روش محاسبه ایمپکت فکتور چگونه است؟

دسامبر 25, 2020 (0) نظر , , , , , , ,

روش محاسبه ایمپکت فکتور | روش محاسبه ایمپکت فکتور چگونه است؟

روش محاسبه ایمپکت فکتور

روش محاسبه ایمپکت فکتور :

انتخاب مجله همواره یکی از دغدغه های پژوهش گران و محققانی بوده است که مقاله ای در دست انتشار دارند و می خواهند ان را در ژورنالی معتبر و مطمئن به چاپ برسانند. همانطور که در مقالات گذشته نیز اشاره کردیم، ارزش و اعتبار یک مقاله در ارتباط تنگاتنگی با ارزش و اعتبار علمی مجله ای است که در آن به چاپ می رسد و اگر یک مقاله خوب در مجله ای ضعیف و کم اعتبار به چاپ برسد ارزش و اعتبار اصلی خود را برای نویسنده اش نخواهد داشت. تشخیص سطح کیفی مجلات علمی می تواند در مسیر انتخاب مجله مناسب برای چاپ مقاله به ما کمک کند. یک شاخص مهم که در این زمینه می تواند راهنمای ما باشد ضریب ایمپکت فکتور می باشد.

روش محاسبه ایمپکت فکتور چگونه است؟

در مقاله قبلی خود در مورد اینکه ایمپکت فکتور چیست صحبت کردیم و این شاخص مهم را به صورت کامل برایتان توضیح دادیم. به صورت خلاصه اگر بخواهیم تعریف کلی از ایمپکت فکتور بیان کنیم، (IF (mpact Factor ضریبی است کمی و عددی که میزان رفرنس دهی و ارجاع به مقاله های یک مجله را نشان می دهد. یادمان باشد که این شاخص برای یک مقاله و یک نویسنده تعیین نمی شود و کل ارجاعات یک مجله را مورد ارزشیابی قرارداده و تعیین می کند.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
دوره‌های آموزشی مقاله‌نویسی

هر ساله مجلاتی که در موسسه ISI نمایه شده اند مورد ارزشیابی قرار می گیرند و ضریب تاثیرگزاری یا ایمپکت فکتور هر کدام از مجلات ISI به دقت محاسبه شده و در لیستی اعلام می گردد. نحوه محاسبه هم به این گونه است که ارجاعاتی که به مقالات یک مجله شده است را در بازه زمانی مشخصی رصد کرده و بر اساس آن ایمپکت فکتور مجله را تعیین می کنند. برای مجلاتی که تازه تاسیس شده اند، اعتبارسنجی ضریب تاثیر را بعد از دوسال از انتشار آن انجام می دهند.

چند نکته مهم که باید در مورد محاسبه ایمپکت فکتور اشاره شود به شرح زیر است:

  • شاخص ایمپکت فکتور فقط برای مجلات ISI محاسبه می شود و موسسه های دیگر شاخص های مخصوص به خود دارند.
  • تعداد ارجاعات مقالات یک مجله در دوسال قبل از ارزیابی و سال جاری که ارزیابی در آن انجام می گیرد با یکدیگر مقایسه می شود و متوسط کلی در نظر گرفته می شود. با این حساب اگر مجله ارجاعات زیادی در دو سال گذشته داشته باشد و در سال جاری که ارزیابی انجام می گیرد، ارجاعات کم شده باشد بر مقدار ایمپکت فکتور تاثیر خواهد گذاشت.
  • Impact Factor  برای یک مجله در یک سال مشخص، از تقسیم کردن تعداد مقالات ارجاع‌کننده، بر کل مقاله‌های منتشرشده‌ در آن مجله  و در  بازه زمانی زمانی دوساله، به دست می‌آید.
  • ضریب تاثیر گزاری درمجلات برای هر رشته علمی مجزا محاسبه می شود.
مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
انجام مقاله ISC زبان انگلیسی | انجام نگارش پذیرش و چاپ مقاله ISC رشته زبان انگلیسی

این ضریب می تواند معیاری برای تخمین زدن ارزش مقالات یک مجله باشد ولی برای ارزش گذاری تک مقاله، معیار خوبی نمی باشد. اگر ضریب تاثیر گذاری یک مجله زیاد است به این معنی نیست که تمامی مقالات آن مجله ارجاع شده اند. چند مقاله قوی می تواند ضریب تاثیر گذاری یک مجله را بالا ببرند.
در مقاله بعدی در مورد اینکه چگونه از ایمپکت فکتور مجلات آگاه شویم صحبت خواهیم کرد.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
اصطلاحات عامیانه و نقش بافت اجتماعی در ترجمه

 

 

آسان مقاله بزرگترین سامانه اکسپت مقاله در ایران

ایزی تز بزرگترین مرکز مشاوره انجام رساله دکتری در ایران

پایان نامه من بزرگترین سامانه تخصصی مشاوره پایان نامه

تلفن مشاوره پایان نامه : 09199631325

تلفن مشاوره مقاله : 09353132500

 

 

نظر (0)

پیام بگذارید