مقاله علمی پژوهشی چیست ؟ | ساختار مقاله علمی پژوهشی
مقاله علمی پژوهشی چیست ؟ | ساختار مقاله علمی پژوهشی :
نوشتن و چاپ مقاله در حال حاضر یه یکی ازدغدغه های دانشجویان و محققان ایرانی تبدیل شده است. دلیل آن نیز مشخص است. داشتن مقاله می تواند رزومه تحصیلی و علمی فرد را به میزان قابل ملاحظه ای قوی کند و در موفقیت های آکادمیک فرد نقش موثری ایفا کند مخصوصا اگر بخواهید پذیرش از دانشگاه های خارجی بگیرید و به دنبال بورس شدن در این دانشگاه ها هستید. همچنین داشتن یک مقاله می تواند شانس شما را برای موفقیت در مصاحبه دکتری زیاد کند. اما نوع مقاله ای که ارایه می دهید مهم خواهد بود. از لحاظ موضوعی مقالات به دو دسته مهم علمی ترویجی و علمی پژوهشی تقسیم می شوند که در این میان مقالات علمی پژوهشی به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند مورد توجه دانشگاه ها و محیط های آکادمیک به خصوص دانشگاه های ایر ان می باشد. اما مقاله علمی پژوهشی چیست؟
مقاله علمی پژوهشی چیست؟
مقاله علمی پژوهشی به نوعی از مقاله اطلاق می شود که نوع آوری داشته و بر اساس پژوهش و تحقیق نو پایه ریزی و نوشته شده باشد. به این معنی که محقق با استفاده از نوآوری و انجام تحقیق و پژوهشی نوین به یافته های نویی دست پیدا کرده باشد و گزارش این یافته جدید علمی را در قالب مقاله ای علمی پژوهشی ارایه می دهد. از آنجا که در مقاله علمی پژوهشی جستجو در مباحثی نو که قبلا در جامعه علمی به آن پرداخته نشده انجام می گیرد، نوشتن و چاپ این نوع مقالات کاری سخت و زمانبر می باشد. هدف اصلی مقالات علمی پژوهشی تولید یک استدلال علمی است. این موضوع درست برخلاف مقالات علمی ترویجی می باشد که صرفا به هدف خلاصه کردن و استنتاج تحقیق ها و یافته های گذشته در موضوع علمی خاص صورت می گیرد. از انجا که بار علمی این نوع مقالات بسیار بالا می باشد و کاملا تخصصی نوشته می شوند، جامعه مخاطب هدف این نوع از مقالات، افرادی اهل فن، دانشمند و آگاه در زمینه علمی مقاله بوده و اکثر مخاطبینش دانشگاهیان و جامعه آکادمیک می باشد.
ساختار مقاله علمی پژوهشی
تمامی مقالات علمی پژوهشی که در مجلات معتبر به چاپ می رسند باید از یک قاعده نوشتاری و ساختاری منظمی پیروی کنند. ساختار یک مقاله علمی پژوهشی شامل عنوان مقاله، اسامی نویسندگان، چکیده، کلمات کلیدی، مقدمه، روش تحقیق، بحث و نتیجه گیری و در نهایت منابع و مآخذ می باشد. از آنجا که طیف اصلی مقالاتی که دانشجویان به دنبال آن می باشند از این نوع مقاله است و رعایت این ساختار در نوشتن این نوع مقالات اهمیت دارد.
در نهایت بسیاری از مقالاتی که در مجلات معتبر ISI، SCOPUS، ISC و PUBMED به چاپ می رسند از نوع علمی پژوهشی هستند و داشتن این مقالات اعتبار علمی بالایی برای نویسندگانش به همراه خواهد داشت. با کلیک بر روی هرکدام از عنواین فوق می توانید به صورت کامل و مفصل با هرکدام از این نوع مجلات آشنا شیود. البته همانطور که گفته شد نوشتن این نوع از مقالات به دلیل ماهیتی که دارند سخت خواهد بود زیرا برای اینکه بتوانید مقاله خوبی در این زمینه داشته باشید باید خلاق باشید و تحقیق نویی انجام دهید که نتایج نو و قابل توجهی به همراه داشته باشد.
نظر (0)