موضوع پایان نامه و رساله دکترا را چگونه انتخاب کنیم ؟

ژوئن 11, 2021 (0) نظر , , , , , , , , ,

موضوع پایان نامه و رساله دکترا را چگونه انتخاب کنیم ؟

موضوع پایان نامه و رساله دکترا را چگونه انتخاب کنیم ؟

موضوع پایان نامه و رساله دکترا را چگونه انتخاب کنیم ؟ :

انجام پژوهش، مستلزم یافتن موضوع است و یافتن موضوع پژوهشی همیشه آسان نیست. تداوم سواد تخصصی هر پژوهشگری، به انجام پژوهش و یا دست کم مطالعه مستمر پژوهش های انجام شده بستگی دارد. در این بخش، پنج روش آسان برای یافتن موضوع پایان نامه و آموزش و مشاوره انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری مطرح می شود.

روش اول :

ساده ترین روش انتخاب موضوع مراجعه به سایت های و کانال های ارتباطی دستگاه های اجرایی و مراکز علمی و استفاده از اولویت های پژوهشی آنهاست که معمولا هر ساله اعلام می شود. استفاده از این عناوین این امتیاز را دارد که معمولا با پشتیبانی مالی دستگاهها و مراکز علمی همراه است.

روش دوم :

مطالعه، پایان نامه، طرح های پژوهشی و مقالات قبلی است که از طریق وب سایت دانشگاهها و پایگاههای علمی قابل انجام است. مطالعه تحقیقات قبلی اگر به صورت طولی یعنی با لحاظ کردن زمان انجام طرح ها باشد، مفید تر خواهد بود. مثلا می توانیم ببینیم در ۵ سال گذشته پایان نامه های رشته مورد نظر دانشجو یا طرح های پژوهشی یک مرکز علمی در چه موضوعاتی انجام شده است. در این صورت یا باید کار غیر تکرارای انجام دهیم و یا یک کار انجام شده را با طرح مسئله جدید تر و یا با روش تحقیق متفاوت تری انجام دهیم.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
استخدام محقق برای انجام پایان نامه و مقاله نویسی

روش سوم :

روش بعدی مشاهدات میدانی است. در بیشتر رشته ها پژوهشگر می تواند به یکی از محل هایی (میدان هایی) که موضوعات اجتماعی، رفتاری و سلامت در آنجا قابل مشاهده و قابل فهم است مراجعه کند و پس از بررسی، موضوعی را انتخاب کند. مثلا” یک بار مراجعه به بیمارستان برای یک جامعه شناس سلامت، برای یک متخصص اقتصاد سلامت و یا متخصص مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی و یا یک روان شناس بالینی می تواند الهام بخش موضوعات پژوهشی متعددی باشد.

روش چهارم :

مراجعه به پژوهشگران و اساتید یک رشته هم بسیار مفید است. آنها ممکن است چند موضوع پژوهشی مناسب پایان نامه داشته باشند که ما می توانیم آنها را انجام دهیم. این روش برای پژوهشگر خیلی مناسب است  چون هم موضوع انتخاب می کنند و هم از راهنمایی و کمک استاد بهره مند می شوند. البته پژوهشگر باید خودش هم به موضوع پژوهشی علاقمند باشد.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
نوشتن رساله دکترا و قیمت نوشتن رساله دکترا

روش پنجم :

استفاده از جدول کلمات متقاطع تخصصی است. به این صورت که جدولی با سطر و ستون دلخواه (مثلا” ۵ در ۵) ترسیم می کنیم و در سطر و ستون اول چند کلمه تخصصی(در این مثال ۴ کلمه) که از نظریه ها و متون تخصصی رشته خودمان انتخاب کرده ایم، می نویسیم.حال اگر بخواهیم پژوهشی کمی و توصیفی انجام دهیم می توانیم کلمه”سنجش” را به اول کلمات تخصصی اضافه کنیم و یک موضوع توصیفی به دست بیاوریم.

اگر پژوهش کمی و تحلیلی بخواهیم، از کلماتی مثل “رابطه بین” و “تاثیر” برای ربط بین دو کلمه تخصصی استفاده کنیم. این روش یک روش خلاق و نسبتا مصنوعی است به این معنی که ممکن است رابطه دو کلمه تخصصی بی معنی هم به نظر برسد و یا موضوع به دست آمده مورد علاقه ما نباشد. اما به هر حال دست کم چند موضوع قابل قبول به دست می آید.

اگر بخواهیم پژوهش کیفی انجام دهیم می توانیم از کلماتی نظیر “فهم” “بازنمایی” و … استفاده کنیم. مثلا رابطه بین (مصرف) شبکه های اجتماعی و سلامت معنوی می تواند موضوع کمی و یا فهم سلامت معنوی (از دیدگاه دانشجویان) موضوع کیفی ارزشمندی باشد.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
انجام پایان‌نامه در ارمنستان و بهترین دانشگاه های آن

دانشجویان و محققان گرامی می توانند از خدمات موسسه آسان مقاله در زمینه مشاوره انتخاب موضوع پایان نامه در مقاطع ارشد و دکتری بهره مند گردند.

 

ایزی تز برندی متفاوت با خدماتی متمایز در زمینه پایان نامه و مشاوره پایان نامه دکتری و …

با همکاری آسان مقاله برند اول مشاوره مقاله در ایران

مشاوره پایان نامه : 09199631325

مشاوره مقاله : 09353132500

نظر (0)

پیام بگذارید

error: تلفن های تماس : 09353132500 و 09199631325 می باشد.